1. Minden párt listáján számtalan jelölt található. Elvileg bármelyikük lehetne képviselő, és elméletileg még akár az is mindegy lehetne, hogy kik nyerik el a mandátumokat. Elméletileg... A gyakorlatban ugyanis jó, ha az ember olyan képviselőt választ, aki a számára fontos tulajdonságokkal, képességekkel és ismeretekkel rendelkezik. Akiről elhiszi, hogy az ő érdekében is fel tud lépni.

 

2. Egyre szaporodnak a választási óriásplakátok. Bár jómagam is érintett lehetnék, hiszen a 7-es lista 56. helyét foglalom el, de az egészen csak derülni tudok. Főleg azok a politikában járatlan (ennél fogva a közéletben alig ismert, közügyekben pedig rendkívül amatőr), ugyanakkor minden bizonnyal jelentős pénzmaggal rendelkező fiatalemberek fakasztanak mosolyt az arcomon, akik Rodin mintájára képzelik el a homo sapienst.

Valóban úgy vélik ezek a komoly tekintetű úriemberek, hogy ha az állukat támasztják, akkor a választók elhiszik róluk, hogy néha gondolkodni is szoktak? Vagy csak a parlamenti munkára készülnek e kocsmai pózzal?

Nem tudom, de az biztos, hogy én még akkor sem szavaznék rájuk, ha egy pártban lennénk. Kedves homo sapiensek: sapienti sat...

Szerző: aszabólászló  2010.05.13. 16:43 komment

süti beállítások módosítása